Nu mai functioneaza touchpad (mause) deodata

Se intampla ca in urma unei actualizari a sistemului de operare sau la o reinstalare sa nu mai functioneze mausele integrat (touchpad) de pe laptop, netbook sau notebook. De obicei se intampla sa nu funtioneze nici in timpul reinstalarii si nici dupa aceia. In unele ocazii se rezolva cu alegerea altui sistem de operare, inferior sau egal de exemplu daca pe 8 sau pe 10 nu apare cursorul in timpul instalarii se poate alege 7 si se poate vedea daca apare cursorul in momentul instalarii initiale.
1) Am incercat initial activarea touchpad cu butonul de activare situat in ultima generatie pe butoanele de functie, la mine de exemplu pe un laptop fujitsu siemens butonul F6 activeaza si dezactiveaza numai ca eu trebuie sa apas combinatie de taste Fn + F6 , adica tin apasat pe Fn si apas rapid pe F6.
2) Am intrat in device manager sa dezinstalez complet driveru si sa ii cer actualizare driver cu cautare automata pe net dar aceasta incercare a dat gres. Culmea este ca in device manager aparea cu semnul exclamarii "hid compliant device"
3) Am incercat o distributie de linux si tot nu se misca cursorul.
Rezolvare
Desigur o rezolvare simpla este sa folosesti mouse extern, am vazut ca acesta merge chiar daca cel integrat nu merge.
Problema a fost in bios se pare, desi nu stiu daca aceasta ar fi problema poate sistemul plug and play de la windows nu recunoste ce trebuie.
Rezolvare 1: se pare ca windows 8 sau 10 avand acces la bios modifica setarile de mouse si il trece din modul normal in modul avansat (nu stiu ce se poate face in modul avansat). Dupa aceasta schimbare touchpad nu mai functioneaza. Ar fi explicatia ca modul avansat sa insemne de fapt dezactivare touchpad si folosire un dispozitiv extern avansat, desi era setare pentru dezactivare separat in caseta de dialog.
Rezolvare 2: In cazul acesta nu am mai gasit modul avansat activat in bios insa am reusit sa "revitalizez" touchpad tot din bios prin dezactivare inititala salvare bios si pornirea sistemului de operare. Dupa care am restartat laptopul, intru din nou in bios si am reactivat touchpad. La deschiderea windowsului a fost afisat imediat pe ecran si functional.
 Pentru alte metode de recuperare touchpad accesati in engleza

Comentarii

Reduceri folosind codul

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Postare sugerata...

Un program care amplifica sunetul la boxele de la pc

Program de modificat poze PhotoInstrument

Postări populare de pe acest blog

Rezolvare problema SMS pe iPhone in reteaua Vodafone

Exista sau nu virusi pe Filelist traker

Ce faci cand de odata nu mai ai semnal video la monitor NO SIGNAL