Re/Instalare windows pe laptop ultraportabil samsung 7 chronos problema boot

        Am intalnit zilele astea problema asta si totul e din vina noii generatii de harduri montate pe aceste device-uri si anume harduri hibrid anume sshd care au adaugat si o memorie flash gen "ssd" intre 8gb si 64 poate mai mult. Recunosc ca, genu acesta de configuratii vin cu windows preinstalat cu partitie de restaurare si buton (F4) pentru restaurare usor la "setarile din fabrica" . Intr-o lume perfecta un utilizator nemultumit de performantele sistemului de operare il poate restaura impreuna cu aplicatiile instalate de catre firma producatoare prin apasarea catorva butoane dar nu tot timpul se intampla asa. In urmatoarele randuri imi doresc sa explic problema si chiar sa ofer o alternativa mai usoara decat tot ce am vazut prin internet pe diverse forumuri care nu zic ca nu au functionat insa erau de multe ori notite ale unor persoane cu experianta si configuratie diferita.
1) Problema se pare ca nu este generala, se pare ca nu orice hard hibrid intampina aceste probleme.
2) Problema principala este ca windows isi creeaza acea partitie de circa 100mb (win7) si cca 350mb (win 8/10) pe acel flash de 8gb (in cazul meu) iar laptopul in sine nu are alocat in bios optiunea de a boot-a pe un sistem de fisiere stocat pe un mediu flash (probabil fara vreun driver expres preinstalat).
3) Windows dupa instalare porneste dar numai cu mediul de instalare introdus/conectat la dispozitiv(laptop/pc).
4) S-a incercat si cu windows original licenta OEM doua versiuni au esuat.
5) Trebuie avut in vedere ca partitia de 8Gb dupa o instalare finalizata cu succes trebuie sa ramana libera pana cu ajutorul programului samsung update ( aici sau aici ) se transforma in "memoria virtuala" (ExpressCache) apartinand de windows.
6) Problema nu se rezolva oriunde din comenzi cum se poate vedea pe forum , eu insumi am imprimat tot tutorialul si am incercat si nu a iesit pt ca nu se potriveau literele discurilor indiferent ce as fi facut (boot in recovery SHIFT + F10 sau normal ex. Failure when attempting to copy boot files)
7) La un moment dat am realizat ca daca eu copii toate fisierele de sistem aflate pe partitia ascunsa de 100mb se rezolva tot, insa anumite fisiere erau in uz si nu puteau fi copiate asa ca la deschidere imi dadea eroare de lipsa anumitor fisiere (bineinteles nu m-as fi apropiat in nici un fel daca nu as fi marcat partitia ca activa. Se pare ca o partitie activa markeaza inceputul hardului, de acolo incepe bios sa citesteasca hardul.
8) Eu am facut toata operatiunea simplu cu un utilitat de partitionare numit EASEUS Partition Master Free Edition se gaseste aici sau aici , home page .
Rezolvare pe scurt:
Din aplicatia de partitionare am verificat sa vad daca partitia de 100mb este pe hard disk sau pe ssd (issd).
Daca nu avem partitie de 100 pe hard ci este dinpotriva pe spatiul de 8gb situata atunci trebuie sa facem un spatiu liber egal la inceputul hartii hardului din meniul resize (redimensionare).
Pasul urmator este sa selectam partitia de cca 100mb situata gresit si din meniu selectam "clone partition" (clonare).
Apare wizart (vrajitorul) si ne cere sa selectam un spatiu liber, normal selectam spatiul liber de cca 100mb care l am facut dupa ce aplicam schimbarile o sa se restarteze ca sa produca schimbarile. Cd-ul sau stik-ul cu windows trebuie sa ramana cuplat la restart ca sa se aplice aceste schimbari. Intre timp din partition manager putem sa si bifam partitie activa aceia noua creata (clona.
Dupa finalizarea tuturor acestor optiuni se poate sterge partitia de pe ssd (issd) si cu ajutorul samsung update transformam ssd in ExpressCache, iar acesta va aparea in disk management ca partitie primara gen memorie virtuala.
Poza de pe homepage.

Comentarii

Reduceri folosind codul

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Postare sugerata...

Un program care amplifica sunetul la boxele de la pc

Program de modificat poze PhotoInstrument

Postări populare de pe acest blog

Rezolvare problema SMS pe iPhone in reteaua Vodafone

Ce faci cand de odata nu mai ai semnal video la monitor NO SIGNAL

Cum putem sterge un sistem de operare Windows XP daca avem doua sisteme instalate pe un PC