Cum sa optimizezi scanarea antivirus pe orice configuratie

Fiecare antivirus are metode diferite de setare a scanarii dar fiecare antivirus indeplineste aceiasi functie in timpul scanarii ca oricare alt antivirus . Am vrut sa ajung la aceasta unealta gasita in antivirusi din generatie noua si primul lucru care trebuie sa il stii este ca daca ai rula inainte programul de intretinere a calculatorului(sistemului de operare) ulterior scanarea antivirus va dura mult mai putin pentru ca nu va mai scana atat de multe fisiere.  Antivirusi diversi au aceste optiuni, de obicei sunt optiuni expert, iar atunci cand bifezi din acestea trebuie sa fii in primul rand informat in ceia ce priveste optiunea.
Deci primul lucru care il pot face sa optimizezi scanarea antivirus este sa utilizezi programul de... 1)Curatare al sistemului de operare. Culmea este ca sunt putine programe antivirus care ofera gratuit asa ceva daca isi aduce aminte cineva de Norton System Works  ceva in genul era mai demult acum se pare ca nu mai este comercializat. In ziua de azi avem Bitdefender un antivirus romanesc care are si utilitar de curatare. Daca nu ai un utilitare de curatare in antivirus sau separat atunci poti sa flosesti tutorialul de pe aceasta pagina.
Antivirusii au evoluat si nu putem spune ca au aceleasi motoare de scanare sau aceleasi protectii active pentru ca fiecare motor de scanare este inregistrat in registrul inventiilor si aceasta iti garanteaza ca sunt lucruri cu totul si cu totul diferite insa realizeaza aceiasi functie. Scanare normala a fisierelor dupa cele mai recente definitii de virusi sau scanare euristica (heuristic) probabil majoritatea antivirusilor au asa ceva, email scanner, firewall protection sau ce se mai poate gasi intr-o "solutie" antivirus.  Urmatorul pas de la antivirus la noua generatie de antivirus a fost includerea unui program integrat de intretinere si curatare a calculatorului protejat de acel antivirus.
2)Se poate folosi scanarea "smart" scanarea inteligenta, desteapta. Majoritatea antivirusilor au asa ceva iar aceasta analizeaza procesele lansate in memoria ram a sistemului dupa aceia va scana fisierele de sistem gen folderele windows, system32 de asemeni si radacina discului unde se pot afla tot felul de virusi autorun.  Cu aceasta scanare deja ati injumatatit durata analizei. Nu multi antivirusi au asa ceva dar daca ai gasit asa ceva atunci te felicit o poti folosi sanatos cu adevarat fara sa pierzi prea mult timp.
In setarile antivirus exista si acelea care definesc genul de fisiere scanate si poti sa...
3)Setezi genul de fisiere scanate in setarile antivirus.  In aceste setari se gasesc fisierele ce le scaneaza antivirusul, uni antivirusi au setari sa ignore fisierele multimedia(video audio) pur si simplu se pot bifa, dupa aceia scanarea in arhive (rar, zip) daca dezactivati scanarea arhivelor atunci analiza este mult mai rapida(analiza a carei performanta este influentata de puterea procesorului).
Cam asta ar fi in general mai sunt si alte setari eu de exemplu daca nu folosesc un client de e-mail dezactivez scanarea e-mail in timp real (protectia), personal mai dezactivez protectia in timp real a antivirusului atunci cand instalez un program mai voluminos sau atunci cand dezarhivez un folder voluminos pentru a grabi procesul.

Comentarii

Reduceri folosind codul

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Postare sugerata...

Un program care amplifica sunetul la boxele de la pc

Program de modificat poze PhotoInstrument

Postări populare de pe acest blog

Rezolvare problema SMS pe iPhone in reteaua Vodafone

Exista sau nu virusi pe Filelist traker

Ce faci cand de odata nu mai ai semnal video la monitor NO SIGNAL