Cum te conectezi pe UPC Wi-Free pe windows

Zilele astea am incercat sa imi conectez un cont de UPC Wi-Free si in loc sa ma conecteze "vrajitorul" de conectare mi-a dat eroare ca nu se poate conecta la aceasta retea. Initial am crezut ca e ceva de la mine, e posibil daca nu ai achizitionat serviciul wireles pentru acasa se pare ca nu ai avea acces la acest serviciu national gratuit pentru utilizatorii de internet de la firma UPC. Ulterior am sunat la serviciul clienti si mi s-a explicat ca trebuie realizat un profil de conectare initial pentru fiecare echipament care functioneaza cu windows, acest tutorial in speta este acum realizat pentru windows 7 dar probabil poate functiona si pentru windows 8 sau windows Vista cine mai are. Nu stiu daca o sa gasitit aceleasi optiuni pe windows xp dar merita incercat.
Acestia vor fi pasii pe care ii vom urma ca sa creiem un profil de conexiune pentru UPC Wi-Free:
1) Intram in Control Panel accesam Network and Sharing Centre.
2) In stanga sus gasim optiunea Manage wireles networks pe care dam click.
3) In fereastra deschisa apasam pe butonul Add se deschide "vrajitorul" pentru conexiune noua unde selectam ca in imagine Manually create a network profile dupa care in urmatoarele dialoguri tastam UPC Wi-Free si selectam Security type WPA2-Enterprise dupa care dam click pe next si in urmatoarea fereastra selectam Change connection settings si dam close.
In urmatoarea fereastra deschisa facem urmatoarele setari profilului pentru conectare:
1)La Autentification Method, unde scrie Micrsoft: Protected EAP (PEAP) vom da click pe Settings ca in prima poza unde in fereastra care se deschide vom debifa Validate server certificate.
2)In continuare mergem mai jos la Autentification Method selectam Secured Password (EAP-MSCHAP v2) dam click pe Configure si debifam Automaticaly use my Windows logon name and password (and domain if any), dam click pe ok iar ok si iesim in ferastra principala iar.
3)Aici selectam Advanced settings si bifam unde scrie Specify autentification mode, selectam User autentification, dam click pe Save credentials si aici introducem emailul contului Myupc si parola setata pentru conexiunea UPC Wi-Free.
Cam asta ar fi in ceia ce priveste conectarea la UPC Wi-Free pe windows (7/8/10).
Pentru realizarea unui cont de wireles accesati pagina my-upc .
Varianta in engleza aici sau aici

Comentarii

Reduceri folosind codul

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Postare sugerata...

Un program care amplifica sunetul la boxele de la pc

Program de modificat poze PhotoInstrument

Postări populare de pe acest blog

Rezolvare problema SMS pe iPhone in reteaua Vodafone

Exista sau nu virusi pe Filelist traker

Ce faci cand de odata nu mai ai semnal video la monitor NO SIGNAL