Cum se face un stick usb bootabil sau wintoflash versus rufus

De multe ori avem nevoie de un kit pentru intalare de windows care sa il putem instala dintr-un alt mediu decat cel optic anume dvd/cd-rw. In acel moment o sa cautam pe net asa ceva. Printre primele rezultate vor reiesi aceste doua programe rufus si wintoflash. Care oare trebuie ales, pai intrucat eu le-am folosit pe amundoua ocazional, o sa explic in cateva minute rezultatele care le-am avut cu fiecare din aceste programe si de ce cred eu ca unu din ele este superior celuilalt.
In primul rand wintoflash este un program foarte actualizat mereu se gaseste cate o versiune beta pe situl dezvoltatorului de fiecare data modele de creiat a sticului usb sunt din versiunea veche sau din versiunea noua, practic uneori iti apare pur si simplu instalarea alteori o sa dea un meniu de startup din care va trebui selectat pe rand optiunea de instalare, prima parte a instalarii urmata de selectia partii a2a. Daca uiti sticul in unitate o sa apara automat meniul de selectie si o sa ramana acolo pana o sa selectezi ceva sau il scoti urmand reset.
Vedem ca rufus nu mai da meniul acela care pentru uni poate parea complicat iar in rufus apare si interogarea "Press any key to boot from CD/DVD..." pe care daca o ignoram instalarea va fi anulata si sistemul va continua sa incarce sistemul de operare aflat pe hard-disk .
In al doilea rand am facut usb de win xp cu wintoflash si mi-a dat eroarea fatala: "setup has determined that drive c is corrupted and cannot be repaired" desi instalarea vazuse sticul cu litera "C" si eu pornisem instalarea pe discul "D" eroare care nu a aparut la sticul creiat cu rufus .
Pe final fiecare programel are meniu intuitiv, unu din ele are si un wizard (vrajitor) care va ajuta sa realizati stickul usb.

Comentarii

Reduceri folosind codul

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Postare sugerata...

Un program care amplifica sunetul la boxele de la pc

Program de modificat poze PhotoInstrument

Postări populare de pe acest blog

Rezolvare problema SMS pe iPhone in reteaua Vodafone

Ce faci cand de odata nu mai ai semnal video la monitor NO SIGNAL

Exista sau nu virusi pe Filelist traker