Primul om virusat de calculator

Un cercetator britanic de la Universitatea din Reading, poate spune ca este primul om virusat. Dupa ce si-a implantat in mana un microcip, omul de stiinta a demonstrat ca respectivul dispozitiv poate fi virusat.

Profesorul Mark Gasson din cadrul Universitatii din Reading, Marea Britanie, a vrut de fapt sa traga un semnal de alarma in privinta folosirii de catre oameni a dispozitivelor electronice. In experimentul sau, el a folosit un microcip care este utilizat in prezent la identificarea animalelor.
Acest dispozitiv a fost implantat in mana si putea fi folosit la obtinerea accesului in diferite zone ale Universitatii sau pentru a controla telefonul mobil. Unul din testele pe care l-a facut a fost sa vada ce se intampla daca cipul cu pricina este virusat. Rezultatul a fost previzibil: virusul a fost trimis mai departe la un alt dispozitiv, la care se conectase wireless.
Omul de stiinta a admis ca acest virus informativ nu l-a afectat si pe el, in mod direct. Cu toate acestea, experimentul sau atrage atentia asupra cipurilor care sunt folosite in scopuri medicale, pentru a ajuta bolnavii afectati de diverse afectiuni.
Acestea pot fi la randul lor virusate si pot afecta starea de sanatate a pacientului sau pot transmite virusul aparatelor medicale.



Comentarii

Reduceri folosind codul

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Postare sugerata...

Un program care amplifica sunetul la boxele de la pc

Program de modificat poze PhotoInstrument

Postări populare de pe acest blog

Rezolvare problema SMS pe iPhone in reteaua Vodafone

Ce faci cand de odata nu mai ai semnal video la monitor NO SIGNAL

Cum putem sterge un sistem de operare Windows XP daca avem doua sisteme instalate pe un PC